Ajax begint aan 'Super April': 'We zijn dichtbij, maar heel dichtbij is ook niks'

Ajax begint aan 'Super April': 'We zijn dichtbij, maar heel dichtbij is ook niks'

26-03-2021 23:17
50

Erik ten Hag kijkt uit naar 'Super April'. De trainer van Ajax weet dat de maand van de waarheid eraan komt voor Ajax en hoopt dat zijn spelers hetzelfde gevoel hebben als hij.

De oefenmeester verheugt zich namelijk enorm op de wedstrijden. "ESPN had het wel over Super January, maar voor Ajax is het nu echt Super April", zegt hij in een groot interview met Ajax TV. "Iedere wedstrijd is een finale en dat is het mooiste voor spelers en staf. Het gaat ergens om, je kan iets binnenhalen en dat moet een geweldige stimulans zijn om dat zilverwerk ook echt te pakken."

De Amsterdammers zijn op kampioenskoers, staan in de finale van het bekertoernooi en gaan een kwartfinale Europa League tegen AS Roma spelen. "We zitten in de positie dat we drie titels kunnen winnen, terwijl het pas april is. Dat is natuurlijk prachtig, maar we hebben nog niks. Heel dichtbij is ook niks en dat moeten we ons wel blijven beseffen. Alle energie moet naar het winnen van die finales."

Na de interlandbreak speelt Ajax een uitwedstrijd bij sc Heerenveen, waarna op donderdagavond de heenwedstrijd tegen AS Roma op het programma staat.