Petrovic wil eerlijk beoordeeld worden: 'In Nederland is dat een vies woord'

Petrovic wil eerlijk beoordeeld worden: 'In Nederland is dat een vies woord'

27-03-2021 09:23 Laatste update: 16:30
84

Willem II-trainer Zeljko Petrovic strijdt tegen degradatie en voor een eerlijke beoordeling. De 55-jarige oefenmeester wil in Nederland gewoon de drukke, emotionele Petrovic kunnen zijn die hij altijd is geweest.

Sinds zijn komst naar Tilburg gaat het vooral om zijn optreden voor de camera en minder over zijn sportieve prestaties. Petrovic heeft er in twee maanden tijd voor gezorgd dat Willem II boven de degradatiestreep staat en een voorsprong van zeven punten heeft op nummer zeventien FC Emmen.

Petrovic voelt zich niet altijd even serieus genomen in Nederland, al weet hij zelf heel goed uit te leggen waardoor dat komt. "Ik ben emotioneel, ja. In Nederland is dat een vies woord, emotie. Voor mij niet. Ik praat met een raar accentje, dat is óók waar. Maar vind jij dat mensen mij daarom mogen kleineren? Ik denk het niet", begint hij in gesprek met het Brabants Dagblad.

Petrovic streeft helemaal niet naar erkenning, maar wil wel serieus genomen worden. "Ik wil gewoon op een eerlijke manier beoordeeld worden. Natuurlijk vind ik waardering leuk. Dat vindt ieder mens, al durven sommigen dat niet te zeggen. Oké, misschien wil ik soms bewijzen dat het beeld dat mensen van mij hebben niet klopt. Ook al weet ik dat dat geen zin heeft."

Zelf veranderen heeft Petrovic dan ook niet op de planning staan. Naar eigen zeggen zal hij pas na zijn dood niet meer de drukke en emotionele Petrovic zijn die iedereen inmiddels wel kent in Nederland. "Dan blijf ik héél lang rustig. Nu niet. Ik daag iedereen uit: probeer in het buitenland eens te bereiken wat ik hier heb bereikt. Effe kijken hoe makkelijk dat is."