Kluivert beaamt aanwezige druk bij Jong Oranje: 'Aan ons om het te laten zien'

Kluivert beaamt aanwezige druk bij Jong Oranje: 'Aan ons om het te laten zien'

27-03-2021 09:45
21

Justin Kluivert durft geen favoriet aan te wijzen voor het duel van Jong Oranje met Jong Duitsland. De vleugelspeler van RB Leipzig onderstreept het belang van de wedstrijd tegen de Oosterburen en denkt dat Oranje goed met de druk om zal gaan.

Woensdagavond speelde de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi teleurstellend met 1-1 gelijk tegen Jong Roemenië, waardoor zaterdagavond de druk er voor Jong Oranje direct op zit. Jong Oranje moet winnen om zicht te houden op de knock-outfase, weet ook Kluivert, die in gesprek met de NOS ook aangeeft de druk te voelen. "Ja, toch wel een beetje."

"Maar iedereen die hier speelt kan goed met druk omgaan", gaat Kluivert verder. "Ik denk dat we er allemaal klaar voor zijn om het te laten zien." Een favoriet aanwijzen voor de overwinning durft Kluivert niet aan. "Dat is aan jullie om te zeggen, aan ons is het om te laten zien dat wij de betere zijn."

De in Duitsland spelende Kluivert probeert tussen de druk door vooral te genieten van het Jeugd-EK. "Een mooi podium, maar niet alleen voor mijzelf", aldus Kluivert, die zichzelf tegen Duitsland heel graag wil laten zien. "Dit EK is voor iedereen een meerwaarde voor zijn carrière."