De Boer kapt Weghorst-vraag af bij Oranje: Matthijs kan ook als pinchhitter

De Boer kapt Weghorst-vraag af bij Oranje: "Matthijs kan ook als pinchhitter"

27-03-2021 17:39
44

Frank de Boer heeft zaterdag voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Letland tekst en uitleg gegeven over de basisplaats van Luuk de Jong. De lange spits is de verrassendste naam die aan de aftrap verschijnt.

"Normaal gesproken zijn wij de dominante partij, daar ga ik vanuit in ieder geval", zegt De Boer voor de camera van de NOS. "De Jong is een echte spits, die goed kan koppen. Ook tegen twee lange verdedigers kan hij het bolwerken. Daar moet Davy Klaassen omheen bewegen."

De Jong krijgt tegen Letland de taak om 'in eerste instantie twee centrale verdedigers te binden', vertelt De Boer. "En dan moeten Klaassen, Memphis Depay en Steven Berghuis met snelle combinaties voor gevaar zorgen. Luuk hoeft hem er niet in te koppen, maar mag hem er ook inschuiven."

Dat De Jong nu een basisplaats heeft, roept de vraag op waarom Wout Weghorst niet is geselecteerd. "Matthijs (de Ligt, red.) kan ook als pinchhitter", reageert De Boer, voordat NOS-verslaggever Arno Vermeulen zijn vraag af kan maken.