Van Hooijdonk vol lof over moment voor eerste Oranje-treffer: 'Echt cruciaal'

Van Hooijdonk vol lof over moment voor eerste Oranje-treffer: 'Echt cruciaal'

27-03-2021 18:58
28

Denzel Dumfries speelt een cruciale rol in de voorsprong van het Nederlands elftal tegen Letland. Dat stelt Pierre van Hooijdonk. Door de loopactie van de PSV'er kreeg Steven Berghuis de ruimte om de bal in de lange hoek te krullen.

Oranje leidt halverwege met 1-0 door het doelpunt van Berghuis. Van Hooijdonk genoot ervan. "Dat begint met Memphis Depay, die goed wegdraait en Frenkie de Jong inspeelt. Uiteindelijk komt de bal via Klaassen bij Berghuis, maar de loopactie van Dumfries is echt cruciaal", reageert de oud-international bij de NOS.

"Omdat de Letse verdediger terug moet stappen, krijgt Berghuis de ruimte om de actie te maken, even naar binnen te komen en de bal geweldig binnen te krullen. Zoals we dat vaak van hem hebben gezien."

Rafael van der Vaart constateert dat Oranje weinig geluk had in de eerste helft. "Ze hebben heel veel kansen gehad, maar ik moet zeggen: het zit ook niet mee. De energie is goed." Van Hooijdonk is het daarmee eens. "Deze 1-0 ruststand is geen afspiegeling van de verhoudingen. 4-0 was op z'n plaats geweest.