De Boer ziet 'frustratie' bij Memphis en Wijnaldum: 'Daar zat hij meer mee'

De Boer ziet 'frustratie' bij Memphis en Wijnaldum: 'Daar zat hij meer mee'

Gepubliceerd: zaterdag 27 maart 2021 om 20:34za 27-03-2021 om 20:34

Georginio Wijnaldum en Memphis Depay lieten duidelijk hun ongenoegen blijken over hun wissel, maar Frank de Boer tilt niet zwaar aan de reactie van de Oranje-aanvoerders. De bondscoach toont begrip voor de middenvelder en de aanvaller na de 2-0 zege op Letland.

"Als we eerst over Memphis beginnen. Die frustratie komt ook doordat hij wil scoren", legt De Boer uit bij de NOS. "Hij was een paar keer zó dichtbij. Daar zat hij meer mee dan met de wissel. En Gini heeft zoveel gespeeld. We zijn met 24 man en het is ook een kwestie dat we die andere jongens het gevoel willen geven dat ze erbij horen. Dat had niets te maken met hoe hij speelde. Ik vond hem fantastisch spelen. Hij was dreigend en was goed in de controle. Ik heb eigenlijk van iedereen genoten."

Ook Memphis krijgt complimenten. De aanvaller speelde dit keer niet in de spits, maar in een vrije rol vanaf links. "Het hangt een beetje van de tegenstander af. Als je tegen Engeland speelt met een rechtsback als Kyle Walker die er continu overheen dendert, moet je dan Memphis daar neerzetten? We kijken het van tegenstander tot tegenstander. Als we domineren heb je denk ik meer aan Memphis vanaf links dan in de spits."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws