De Jong pareert NOS-verslaggever: 'Ben ik alleen pinchhitter volgens jou?'

De Jong pareert NOS-verslaggever: 'Ben ik alleen pinchhitter volgens jou?'

27-03-2021 21:32
54

Luuk de Jong vindt dat hij tegen Letland heeft laten zien dat hij meer is dan een pinchhitter bij het Nederlands elftal. De spits kreeg de nodige kansen in de Johan Cruijff Arena en scoorde één keer. 'Niet slecht voor een pinchhitter', oordeelde de NOS-verslaggever.

"Pinchhitter? Ben ik alleen pinchhitter volgens jou?", pareert De Jong. "Als je veel in de zestien komt, kan ik heel gevaarlijk zijn als spits. Dat kon je vandaag zien, hoe belangrijk ik daarin kan zijn. Je kan variëren met het team door af en toe een bal voor te zetten op mij en af en toe door te combineren met andere spelers onder mij. Die krijgen ook wat meer ruimte als verdedigers mij dekken."

De Jong is over het algemeen tevreden na de 2-0 zege op Letland. "Maar je moet toch een beetje kritisch zijn op elkaar. We hadden meer moeten scoren vandaag, dat kon iedereen wel zien. Ik kan me niet meer herinneren dat ik zoveel kansen heb gehad en er maar twee heb gemaakt", aldus de spits van Sevilla. "Soms heb je dat in het voetbal. Dan kan je wel eens een pechdag hebben."

Toch zag De Jong 'heel goede aanvallen, voorzetten en combinaties'. Daarmee revancheerde Oranje zich voor de blamage tegen Turkije. "Als je zag hoe er honderd procent gegeven werd op het veld. En ook verdedigend verzaakten ze niet. Dan kom je haast niet in de problemen, dat mag ook niet tegen zo'n land als Letland. Maar je moet het toch maar weer even doen."