Gorré wint van Menzo: Suriname sloopt Aruba op weg naar WK-ticket

28-03-2021 07:08 Laatste update: 07:08
67

Suriname is uitstekend begonnen aan de WK-kwalificatiereeks. Afgelopen donderdag werd er met 3-0 gewonnen van de Kaaimaneilanden, in de nacht van zaterdag op zondag werd er met 6-0 afgerekend met het Aruba van bondscoach Stanley Menzo.

Suriname verdeelde de doelpunten keurig over de twee helften. Nigel Hasselbaink was de grote uitblinker: hij had na negentig minuten spelen drie doelpunten achter zijn naam staan. Hij zorgde voor rust voor twee goals, terwijl verdediger Ryan Donk voor de 2-0 zorgde. Of hij het doelpunt op zijn naam gaat krijgen is nog maar de vraag: het leek erg veel op een ongelukkig eigen doelpunt van een Aruba-speler.

Vlak na rust kreeg Hasselbaink de mogelijkheid om zijn derde te maken vanaf de penaltystip, maar de aanvaller miste. Vijf minuten later was het echter alsnog raak voor Hasselbaink: hij maakte de 4-0. Het verweer van Aruba was toen al even gebroken: Suriname liep via Florian Jozefzoon (doelpunt bij zijn debuut) en Roland Alberg (prachtige pegel van grote afstand) uit naar een 6-0 overwinning. De ploeg van Gorré staat hierdoor na twee WK-kwalificatiewedstrijden op zes punten met een doelsaldo van negen voor en nul tegen.