Portugal goal door de neus geboord: 'Makkelie verontschuldigde zich, respect voor'

Portugal goal door de neus geboord: 'Makkelie verontschuldigde zich, respect voor'

28-03-2021 07:27 Laatste update: 07:30
53

Het was hét moment van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Portugal: de beslissing van scheidsrechter Danny Makkelie en zijn assistent om Portugal geen doelpunt toe te kennen bij een 2-2 stand. Cristiano Ronaldo dacht de winnende te maken, maar een doelpunt werd niet geteld.

De bal leek volledig over de lijn, voordat Servië-speler Stefan Mitrovic deze weg wist te werken. Voor Team Makkelie was het niet waar te nemen en aangezien er in Servië geen doellijntechnologie aanwezig was, bleef het bij 2-2. Dit tot groot ongenoegen van Ronaldo en bondscoach Fernando Santos, die zich niet op Makkelie richt.

"De scheidsrechter verontschuldigde zich, daar heb ik veel respect voor", begint Santos op de persconferentie na de wedstrijd. "Echter lost dit het probleem niet op. Het is ongekend dat er in een competitie als deze geen VAR of doellijntechnologie aanwezig is. Het is de tweede keer dat ik na een kwalificatiewedstrijd excuses krijg van een scheidsrechter", reageert de bondscoach van Portugal teleurgesteld.

Ronaldo was er na het incident klaar mee. Hij gooide zijn aanvoerdersband op de grond en liep boos naar de kleedkamer. "Ik weet niet wat er precies gebeurd is", geeft Santos aan wanneer hem gevraagd wordt naar de reactie van zijn aanvoerder. "Maar frustratie is heel normaal wanneer je op deze manier de winnende maakt en er geen goal toegekend wordt."

Ronaldo liet zaterdagavond via Instagram kort van zich horen. Hij gaf aan het een eer te vinden om als aanvoerder van Portugal op het veld te staan. 'Maar het is lastig om met een situatie als deze om te gaan, zeker wanneer een heel land pijn wordt gedaan', valt er te lezen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)