Kritiek op Botman en Schuurs: 'Hij gokt gewoon, dat is echt dramatisch'

Kritiek op Botman en Schuurs: 'Hij gokt gewoon, dat is echt dramatisch'

Gepubliceerd: zondag 28 maart 2021 om 08:47zo 28-03-2021 om 08:47

Theo Janssen en Ibrahim Afellay zijn kritisch op Sven Botman en Perr Schuurs na de late gelijkmaker van Jong Duitsland tegen Jong Oranje. Botman liet zich aftroeven door Jonathan Burkardt, die de assist gaf op Lukas Nmecha. Die kon op zijn beurt simpel weglopen bij Schuurs.

Janssen zag dat het prima stond in de Oranje-defensie, tot de goal van Nmecha in de 84e minuut. "Ze gaven verdedigend weinig weg", vertelt hij aan tafel bij de NOS. "De centrale verdedigers deden het behoorlijk, tot de tegengoal."

Vooral de rol van Schuurs bij de 1-1 valt niet goed te praten, stelt Janssen. "Hij staat een-op-een met de spits en op het laatste moment stapt hij uit. Hij maakt gewoon een gok. Schuurs wil denk ik die bal eruit halen, hij gokt gewoon. Dat is echt dramatisch. Als verdediger leer je contact te houden met de spits, je moet voelen waar die is. Maar Schuurs weet echt niet waar Nmecha is, die is gewoon drie meter weg."

Afellay is het met Janssen eens en ziet Schuurs bij Ajax vaak soortgelijke fouten maken. "Bij Ajax komt hij ook vaak in die situaties, het gebeurt hem te vaak. Hij heeft te vaak dit soort slippertjes. Op dit niveau wordt dat keihard afgestraft. In de Eredivisie komt hij er vaak nog mee weg, maar het is te weinig." 

Het verdedigen van Botman in aanloop naar de 1-1 verdient ook niet de schoonheidsprijs, vervolgt Janssen. "Wat Botman doet: die stopt gewoon. Dat kan echt niet. Je krijgt een speler met snelheid op je af. Dan moet je meebewegen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws