'Hij pakte Ziyech, Dest en Promes aan als zij Ten Hag belachelijk maakten'

'Hij pakte Ziyech, Dest en Promes aan als zij Ten Hag belachelijk maakten'

28-03-2021 10:14
132

Erik ten Hag orkestreert zijn eigen afscheid bij Ajax, maar met Peter Bosz lijkt zijn ideale opvolger al bekend in Amsterdam. Dat stelt clubwatcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. Bosz heeft zijn handen vrij na zijn ontslag bij Bayer Leverkusen.

"Bosz haalde met Ajax de Europa League-finale in 2017 en dat was nog voor de komst van Dusan Tadic en Daley Blind", vertelt Verweij. "Hij heeft in Amsterdam echt wel iets neergezet. Hij heeft geen prijs gepakt, dat klopt. Maar ik denk dat Bosz met dit materiaal ook wel zijn prijzen had gepakt. Ik denk ook zeker dat hij een hele grote kandidaat is om Erik ten Hag op te volgen."

Volgens Verweij kan Ten Hag 'zelf bepalen' of hij na dit seizoen bij Ajax blijft. "Dan kom je weer met het hele leuke woord houdbaarheidsdatum. Overmars en Ten Hag moeten inschatten hoe houdbaar hij nog is voor Ajax. Als je Ajax op dit moment ziet voetballen, denk je: het kan nog wel een jaar."

Tegelijkertijd kan het ook een mooi moment zijn voor Ten Hag om verder te kijken als Ajax de dubbel wint en in de Europa League succesvol is. "En ik denk dat Ajax daar ook wel blij mee zou zijn. Het is geen geheim dat Overmars Bosz nog een keer terug wil." Voor Bosz zijn er mogelijk wel meer kapers op de kust. "De KNVB wilde Bosz voor De Boer al hebben. Zij zullen op het vinkentouw zitten. En ook voor AZ zou Bosz een geweldige trainer kunnen zijn."

Verweij ziet dat Ten Hag veel lof oogst op dit moment. "Ik hoor nu mensen die zeggen dat het allemaal fantastisch is geweest met Ten Hag, maar hij is een geweldig lerende trainer geweest", legt hij uit. "Het begin bij Ajax was niet goed, toen is hij echt door de spelers op het juiste spoor gehouden. Hij heeft ook naar de spelers geluisterd. Daarna heeft hij zich geweldig ontwikkeld en Ajax speelt nu fantastisch."

Collega Valentijn Driessen ziet dat Ten Hag de juiste mensen om zich heen heeft. "Op een gegeven moment gingen Ajacieden hem seconderen. Richard Witschge, Winston Bogarde, Michael Reiziger, Gerald Vanenburg." Daar haakt Verweij op in: "Bogarde pakte gewoon Ziyech, Dest en Promes aan als zij Ten Hag belachelijk maakten. Dat gebeurde op die manier."