Update: Kishna langer bij ADO, sportieve toekomst belangrijk in andere gesprekken

Update: Kishna langer bij ADO, sportieve toekomst belangrijk in andere gesprekken

31-03-2021 08:49 Laatste update: 08:45
36

Ricardo Kishna is ook volgend seizoen speler van ADO Den Haag. Het contract van de 26-jarige aanvaller loopt af, maar ADO heeft de optie om de verbintenis met één jaar te verlengen. Dat gaan de Hagenaren doen. Veel andere spelers staan echter wel op de nominatie om te vertrekken.

Omroep West maakt melding van het langere verblijf van Kishna in Den Haag. Wel stelt de omroep dat er op korte termijn veel andere mutaties plaats zullen vinden in de selectie van ADO. De datum van 1 april komt namelijk steeds dichterbij, wat betekent dat de hekkensluiter van de Eredivisie moet besluiten of het spelers met aflopende contracten formeel wil opzeggen, of niet. 

Wedden

Meer odds

Er staan in totaal staan 21 spelers voor een vertrek uit Den Haag, door aflopende contracten of huurovereenkomsten die verlopen. Vijftien spelers beschikken over een doorlopend contract. Sommige spelers die beschikken over een doorlopend contract, zijn in het bezit van een degradatieclausule. Daryl Janmaat, Marko Vejinovic en Luuk Koopmans zouden in ieder geval zo'n optie in het contract hebben. Zij kunnen onder bepaalde voorwaarden de club verlaten bij degradatie.

De aflopende contracten bij ADO:
Martin Fraisl
Shaquille Pinas
Gianni Zuiverloon (optie tot 2021)
Pascu (optie tot 2022)
Nasser el Khayati
John Goossens
Tomislav Gomelt
Youness Mokhtar
Bilal Ould-Chikh
Michiel Kramer

Vertrekkende huurspelers:
Dario Del Fabro
Juan Famillia Castillo
Lassana Faye
Ilay Elmkies
Bobby Adekanye
Jonas Arweiler

Aflopende contracten verhuurde spelers:
Danny Bakker
Lorenzo van Kleef
Mike Havekotte
Dehninio Muringen (ADO heeft optie tot 2022)

Doorlopende contracten:
Ricardo Kishna
Robert Zwinkels (onbepaalde tijd)
Luuk Koopmans (degradatieclausule)
Youri Schoonderwaldt
Daryl Janmaat (degradatieclausule)
Peet Bijen
Boy Kemper
Jamal Amofa
Milan van Ewijk
Marko Vejinovic (met degradatieclausule)
Kees de Boer
Vicente Besuijen
Amar Catic
David Philipp (gehuurd tot 2022)
Aaron Meijers (verhuurd aan Sparta)
Robin Polley (verhuurd aan FC Dordrecht)
Evan Rotter (verhuurd aan Oss)

Update: ADO Den Haag heeft de optie in het contract van Ricardo Kishna gelicht. De aanvaller staat hierdoor ook volgend seizoen onder contract bij de club uit de residentiestad. Ook de optie in de verbintenis van Benjamin Reemst is gelicht. ADO wil met Michiel Kramer, Nasser El Khayati, Shaquille Pinas, John Goossens, Martin Fraisl, Youness Mokhtar en Cain Seedorf in gesprek over de toekomst, maar daarvoor is de sportieve toekomst vooralsnog te onzeker.

De huurcontracten van Dario Del Fabro, Ilay Elmkies, Jonas Arweiler, David Philipp, Juan Familia-Castillo, Bobby Adekanye en Lassana Faye komen 'in principe ten einde', meldt ADO via officiële kanalen.