Van Hanegem verdedigt Advocaat: 'Dat bedoel ik, dat is iets heel vreemds'

Van Hanegem verdedigt Advocaat: 'Dat bedoel ik, dat is iets heel vreemds'

28-03-2021 12:40
58

Willem van Hanegem kan zich niet vinden in de kritiek op Feyenoord-trainer Dick Advocaat. Feyenoord staat op een teleurstellende vijfde plek en presteert de laatste weken wisselvallig. Marciano Vink ziet dat De Kleine Generaal niet meer zichzelf kan zijn bij de Rotterdamse club, waar hij van baalt.

Bij Goedemorgen Oranje op ESPN komt Feyenoord kort ter spraken, waarna Van Hanegem laat weten dat hij het niet eens is met de kritiek op trainer Advocaat. "Dat is ook weer ietwat hypocriet. Zeven of acht wedstrijden geleden was er eigenlijk geen betere trainer. Ongeslagen en iedereen van dit en dat en zus en zo. En dan om wat voor reden dan ook gaat het niet, en dan moet hij ineens weg, of zo. Dat bedoel ik, dat is iets heel vreemds."

Van Hanegem kan het nog altijd goed vinden met Advocaat. De twee werkten in het verleden samen, onder andere bij het Nederlands elftal. "Ik vind het een aardig ventje, daar gaat het helemaal niet om", benadrukt Van Hanegem.

Na de woorden van Van Hanegem, gaat Marciano Vink in de studio verder op de situatie bij Feyenoord. "Ik vind het gewoon erg jammer dat hij (Advocaat, red.) een aantal maanden geleden een pact heeft gesloten om het seizoen maar goed af te maken", vertelt hij. "Dat staat zo ver weg van waar Advocaat als trainer voor staat. En je ziet hem gewoon lijden. Ik zie dat hij niet meer kan zeggen wat hij wil en het liever maar zo laat."

"De pers en de mensen zien wat er gebeurt, het komt iedere keer weer terug", gaat Vink verder. "Je ziet hem echt op zijn tong bijten. Dat vind ik jammer, want het past niet bij hem. De coach Advocaat is een druktemaker langs de lijn, die zijn team vooruit schreeuwt en ook gewoon eerlijk zegt wat hij ziet. Dat mis ik, en dat is jammer", besluit Vink.