Groningen bindt ook 'broertje': 'Fysieke voorwaarden en technische kwaliteiten'

Groningen bindt ook 'broertje': 'Fysieke voorwaarden en technische kwaliteiten'

28-03-2021 13:10
26

FC Groningen houdt naast zijn broer Daniël ook Joël van Kaam binnenboord. De negentienjarige vleugelspeler heeft een nieuw contract tot medio 2024 getekend bij de Trots van het Noorden.

Waar Daniël een vaste waarde is in de ploeg van coach Danny Buijs, is de rol van Joël nog wat bescheidener. Hij kwam tot dusver in zes Eredivisie-duels in actie, waarvan drie keer als basisspeler. Hij debuteerde op 8 november in de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is tevreden dat ook de tweede Van Kaam voor Groningen behouden blijft. "Joël is een talentvolle jongen uit onze eigen opleiding en hij komt bovendien uit ons verzorgingsgebied. Wij willen heel graag jeugdig talent aan ons binden en het liefst uit onze eigen regio, dus we zijn heel blij met deze verlenging."

"Joël is een speler met hele goede fysieke voorwaarden; snelheid, power en atletisch vermogen", aldus Fledderus. "Dat koppelt hij aan voetbaltechnische kwaliteiten. Hij kan daarnaast met zijn manier van spelen op meerdere posities op de flank uit de voeten. In onze ogen bezit Joël alle eigenschappen die wij zoeken in onze strijdwijze en zijn voor hem alle voorwaarden aanwezig om zich de komende jaren verder te ontwikkelen en te groeien bij FC Groningen. Wij hebben heel veel vertrouwen in de toekomst samen."