Kamperman en Wijnaldum zien af van gezamenlijke verklaring: 'Het is zó gevoelig'

Kamperman en Wijnaldum zien af van gezamenlijke verklaring: 'Het is zó gevoelig'

Gepubliceerd: zondag 28 maart 2021 om 13:34zo 28-03-2021 om 13:34

De lucht tussen Georginio Wijnaldum en Pascal Kamperman is geklaard. Dat laat de ESPN-verslaggever weten, nadat hij het op de persconferentie voor de interland tegen Turkije aan de stok had gekregen met de Oranje-middenvelder.

Wijnaldum was niet gediend van een vraag van Kamperman, die de vergelijking trok tussen het antiracisme statement en de discussie rond de misstanden in Qatar. "Begrijp je eigenlijk wel wat je doet, om racisme te vergelijken met Qatar? Eigenlijk zeg je dus: als iemand racistisch is naar een bruin persoon, mag je niet voor jezelf opkomen, want je gaat voetballen in Qatar. Dat is heel fout wat je doet", zei de gepikeerde speler van Liverpool.

Volgens Kamperman wilde hij alleen weten wat voor statement Oranje wilde maken. "Het was echt gewoon een misverstand, een spraakverwarring ook", zegt hij bij Goedemorgen Oranje. "Het is een gevoelig onderwerp, spelers krijgen sowieso al veel over zich heen als het hier om gaat. Dat zal ongetwijfeld ook voor enige frustratie en woede bij hem hebben gezorgd. Dat stapelde zich op en kwam er bij hem op het einde van de persconferentie uit."

De twee hebben inmiddels de vredespijp gerookt. "Ik heb hem twee dagen later gesproken, toen ze uit Turkije terugkwamen. We zeiden beiden dat dit niet zo bedoeld was, van beide kanten niet. En daar zit verder geen enkel pijn meer of wat dan ook. Streep eronder en dat was het."

Geen statement
Volgens Marciano Vink had het Wijnaldum gesierd als hij had toegegeven dat hij Kamperman verkeerd had begrepen. Volgens Kamperman is er bewust voor gekozen om niet met een verklaring naar buiten te treden. "Wij hebben wel even getwijfeld of we moeten laten blijken dat we gezeten hebben. Ik merk alleen dat het onderwerp zó gevoelig is en er zó veel reacties komen van allerlei aard, waar we beiden niet op zitten te wachten. We waren een beetje bang dat de hele discussie wéér los zou komen. Uit dat oogpunt hebben we dat niet gedaan. Dat was meer de reden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws