Hélène Hendriks mengt zich in discussie: 'Niet meteen zo spastisch reageren'

Hélène Hendriks mengt zich in discussie: 'Niet meteen zo spastisch reageren'

28-03-2021 13:44
96

Hélène Hendriks heeft het opgenomen voor Pierre van Hooijdonk. Hoewel de presentatrice van ESPN het niet met de oud-spits eens is, denkt ze wel dat hij verkeerd is begrepen. 'Niet meteen zo spastisch reageren'.

Stéphanie Frappart was zaterdag de scheidsrechter bij het duel van Oranje met Letland (2-0). "Een vrouw in de mannensport, dat is de discussie niet", stak Van Hooijdonk vooraf van wal. "Ik bekritiseer vaak scheidsrechters in de Nederlandse competitie, waarvan ik zeg: je hebt nooit op niveau gespeeld. Als je dat wel hebt gedaan, denk ik dat je bepaalde situaties beter kan herkennen. Uiteindelijk moet je zelf gevoetbald hebben om het sneller te begrijpen."

"Zij fluit tien jaar mannenvoetbal, dat is natuurlijk nog niet lang aan ervaring. Zij kan natuurlijk prima een wedstrijd leiden. Maar ik denk ook wel dat het klopt wat ik zeg, dat de snelheid waarmee alles bij de mannen gaat... Dat is sneller. Oké, tien jaar ervaring, dat snap ik. Maar je moet uiteindelijk toch zelf gevoetbald hebben om het iets sneller te begrijpen", voegde Van Hooijdonk daaraan toe.

Op social media barstte er een storm van kritiek los, maar Hendriks nuanceert. 'Het is ook wel horen wat je wil horen. Los van het feit dat ik het totaal niet eens ben met zijn argument dat je op hoog niveau gevoetbald moet hebben, zegt hij letterlijk dat vrouwen in een mannensport niet de discussie is. Frappart is trouwens top en fysiek sterk', schrijft ze op Twitter.

'We moeten niet meteen zo spastisch reageren en blijven luisteren naar wat iemand echt zegt in plaats van horen wat je wil horen. Wij vrouwen krijgen tegenwoordig hartstikke veel kansen in de voetballerij en daar hoort, net als bij mannen, ook gewoon kritiek bij', benadrukt Hendriks.