De Haan adviseert PSV, Feyenoord en AZ: 'Die jongen kan fantastisch voetballen'

De Haan adviseert PSV, Feyenoord en AZ: 'Die jongen kan fantastisch voetballen'

28-03-2021 14:10
76

Foppe de Haan denkt dat Joey Veerman klaar is voor een club als Feyenoord, AZ of PSV. De voormalig trainer van onder meer Jong Oranje ziet dat de sc Heerenveen-middenvelder op fysiek vlak nog stappen moet maken, maar De Haan vindt dat Veerman over een geweldige techniek beschikt.

De Haan hoeft niet lang na te denken wanneer hem bij Goedemorgen Oranje van ESPN gevraagd wordt naar de potentie van Veerman. Hij acht de Heerenveen-speler klaar voor een stap hogerop. "Ja, absoluut. Die moet gewoon een stap maken. De stap die hij (De Haan wijst naar Michel Vlap, red.) moest maken naar Duitsland, die moet Joey fysiek ook nog maken. Maar die jongen kan fantastisch voetballen."

Veerman is op zijn best wanneer hij op de 'nummer zes-positie' staat, vergelijkbaar met de rol die Frenkie de Jong invult bij het Nederlands elftal. "Als je hem laat spelen en hem veel betrekt in de opbouw... Zijn dieptepass is echt geweldig. Er zijn er niet veel in Nederland die dat hebben. Als je een snelle linker- en rechterspits hebt dan ben je klaar. Hij brengt ze voortdurend in positie", sluit een lovende De Haan af.