Persoonlijke tragedie bracht Tirpan bij Fortuna: 'Haar ziekte is onvoorspelbaar'

Persoonlijke tragedie bracht Tirpan bij Fortuna: 'Haar ziekte is onvoorspelbaar'

28-03-2021 15:25 Laatste update: 15:26
12

Het zijn moeilijke tijden voor Fortuna Sittard-verdediger Mickaël Tirpan. De vleugelverdediger kreeg voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo te horen dat het niet goed ging met zijn vrouw, die lijdt aan multiple sclerose (MS). Een dag later speelde hij 'gewoon' mee tegen VVV.

Zijn teamgenoten zagen meteen dat het niet goed was, toen Tirpan het nieuws te horen kreeg. De verdediger wilde de bespreking bijwonen om vervolgens naar huis te gaan. Zijn ploeggenoten wilden daar echter niets van weten en brachten de situatie onder de aandacht bij trainer Sjors Ultee. Die twijfelde niet. "Naar je vrouw toe, nu meteen."

Tirpan reed terug naar zijn gezin in Gent. Hij stond de daaropvolgende dag wél op het veld tegen VVV en hij voerde zijn taken professioneel uit. "Het was een moeilijk weekend", vertelt Tirpan in een uitgebreid interview met Voetbal International, ongeveer twee weken later. "Mijn vrouw had de dag voor de wedstrijd heel veel last. Haar ziekte is onvoorspelbaar, dat is het probleem. Je weet niet of het morgen slecht gaat en overmorgen misschien weer wat beter. Maar ze gaat er zo goed mee om, is mentaal zo sterk. Voor zo'n vrouw kun je alleen maar respect hebben."

Zijn ploeggenoten vragen zich af en toe af hoe Tirpan het voor elkaar krijgt om zo te presteren, terwijl de toekomst van zijn 26-jarige vrouw zo onzeker is. "Het is moeilijk uit te leggen. Straks denken mensen dat ik een onmens ben", vervolgt Tirpan. "Maar mijn vrouw en ik kunnen dit allebei. Knop omdraaien en doorgaan. Zo zijn we, dat is ons leven. We hebben de laatste twee jaar zoveel moeten doorstaan, zoveel moeten vechten; onze mindset is daardoor bepaald."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mickaël Tirpan (@mickaeltirpan23)