Excelsior ziet kans op play-offs verdwijnen na pijnlijke 0-3 thuisnederlaag

28-03-2021 16:27
32

Excelsior heeft zondag in eigen huis een pijnlijke nederlaag geleden tegen Helmond Sport en raakt de play-offs uit het zicht. Het werd mede dankzij een spectaculair einde 0-3 in het Van Donge & De Roo Stadion.

Excelsior - Helmond Sport 0-3
Het is duidelijk dat de klad er flink inzit bij Excelsior. VZes van de laatste tien wedstrijden werd niet gewonnen en spits Elías Már Ómarsson vond ook tegen Helmond Sport het net niet. Hij begon zondag op de bank.

De overwinning van Helmond Sport kwam pas in de tweede helft tot stand. Dean van der Sluys schoot zijn ploeg na een klein uur op voorsprong. De wedstrijd werd in de slotfase in het slot gegooid. Een succesvolle counter werd in minuut 86 verzilverd door Jordy Thomassen, na slecht verdedigingswerk van Robin van der Meer.

De definitieve beslissing, voor zover die nog niet gevallen was, viel enkele minuten later. Arno van Keilegom maakte er 0-3 van. Excelsior blijft op de tiende plaats staan in de Keuken Kampioen Divisie. Nummer acht Roda JC heeft acht punten meer (45). Helmond Sport staat met 36 punten elfde.