Frankrijk imponeert weer niet in WK-kwalificatie, maar pakt wel allereerste zege

Frankrijk imponeert weer niet in WK-kwalificatie, maar pakt wel allereerste zege

28-03-2021 16:58
4

Frankrijk heeft zich hersteld van het 1-1 gelijkspel tegen Oekraïne. Tegen Kazachstan was het opnieuw niet goed, maar gewonnen werd er dit keer wel: 0-2.

Frankrijk gleed in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd uit tegen Oekraïne en had tegen Kazachstan wat goed te maken. Hoewel het spel van de ploeg van Didier Deschamps wederom niet om te smullen was, kwam Les Bleus wel vroeg op voorsprong. Ousmane Dembélé schoot na negentien minuten hard binnen.

Frankrijk bleef de wedstrijd domineren en had pech bij een kans van Anthony Martial. De aanvaller zag hoe verdediger Sergiy Maliy de bal van de doellijn haalde, maar de 0-2 liet niet lang op zich wachten. Uitgerekend Maliy, de held van het moment daarvoor, kopte de bal ongelukkig achter zijn eigen keeper. 

De zege van Frankrijk had wat extra glans kunnen krijgen, ware het niet dat invaller Kylian Mbappé een strafschop miste. Hij verlengde daarmee een slechte reeks van de Fransen: van de laatste zeven strafschoppen, werden er vier gemist. Voor de zege maakte het niets meer uit. Frankrijk speelt woensdag tegen Bosnië-Herzegovina.