Lof voor Weghorst: 'Hoe hij zich wapent, ik heb er echt respect voor'

Lof voor Weghorst: 'Hoe hij zich wapent, ik heb er echt respect voor'

28-03-2021 17:47
41

Michel Vlap heeft zich uitgelaten over de kwestie Wout Weghorst. De spits van VfL Wolfsburg maakt in Duitsland de ene na de andere goal, maar zit niet bij de 24-koppige selectie van het Nederlands elftal.

Bondscoach Frank de Boer koos voor Luuk de Jong. "Weghorst vind ik wat dynamischer, is misschien ook wel wat sneller", zegt Vlap, speler van Arminia Bielefeld, bij Goedemorgen Oranje op ESPN. "Die is onderhand wel vaardiger aan de bal geworden en heeft een ongeloofllijke drive. Ik had hem er sowieso bij genomen. Niet dat hij per se moet spelen, maar ik had hem er wel bijgenomen."

Vlap heeft zelf ook van de Bundesliga kunnen proeven. "Ik heb er echt respect voor. Ik voetbal er nu zelf... Ik wil niet zeggen dat ik de Bundesliga onderschat heb, maar hoe Weghorst zich wapent daar..."

"Hij speelt bij Wolfsburg, echt een geweldige ploeg. Hij is veel verder dan toen ik hem bij AZ zag. Fysiek is hij zich meer gaan wapenen, hij is ook technischer. Als die ballen erin gaan, dan ga je er ook in geloven."


Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie