Cambuur laat zich foppen in Limburg en weet al dat concurrentie zal naderen

Cambuur laat zich foppen in Limburg en weet al dat concurrentie zal naderen

Gepubliceerd: zondag 28 maart 2021 om 18:36zo 28-03-2021 om 18:36

Roda JC is er verrassend genoeg in geslaagd om Cambuur drie punten afhandig te maken. De Limburgers wonnen thuis met 3-1 van de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, die daardoor achterom zal moeten kijken.

De Graafschap en NAC, de nummer twee en vier van de Keuken Kampioen Divisie, spelen zondagavond tegen elkaar en dus was het belangrijk voor lijstaanvoerder Cambuur om in ieder geval drie punten te pakken in Kerkrade. De achtervolgers zouden dan niet het gevoel krijgen dat er nog iets te halen viel bij de koploper, maar de Friezen kwamen van een koude kermis thuis.

Het liep namelijk helemaal mis in het Parkstad Limburg Stadion. Erik Falkenburg maakte er na ruim een half uur spelen 1-0 van en in het vervolg van de wedstrijd wilde de bal er niet in voor Cambuur. De formatie van Henk de Jong domineerde, stapelde kans op kans en raakte via Robert Mühren ook de paal, maar scoorde niet. In de slotfase kregen ze ook nog de deksel op de neus toen Patrick Pflücke tegen alle verhoudingen in de 2-0 maakte.

Heel even dacht Cambuur toch nog een puntje te kunnen pakken toen Robert Mühren vijf minuten voor tijd de 2-1 maakte, maar een goal van Kees Luijckx in de laatste minuut bezegelde het Friese lot. Daarmee komt de ongeslagen reeks van tien wedstrijden tot een einde voor Cambuur, maar toch is er nog geen man overboord. Een tweede plek geeft ook recht op directe promotie naar de Eredivisie.

De Graafschap, de ploeg die nu tweede staat, speelt zondagavond in Breda en kan met een overwinning tot op drie punten van de koploper komen. Mocht NAC winnen, dan verkleint het de achterstand op Cambuur tot acht punten en blijven ook teams als Almere City, Go Ahead Eagles en NEC hopen op een plekje bij de eerste twee. Roda lijkt door de zege wel zeker van play-offvoetbal en staat achtste.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws