Makaay deelt complimenten uit: 'Levensgevaarlijk, echt een wapen voor Oranje'

Makaay deelt complimenten uit: 'Levensgevaarlijk, echt een wapen voor Oranje'

28-03-2021 20:50
90

Roy Makaay vond dat Steven Berghuis en Luuk de Jong zaterdagavond een goede indruk maakten bij Oranje. De voormalig goalgetter zag dat de twee doelpuntenmakers ieder op hun eigen manier een stempel op het Nederlandse spel drukten.

Berghuis maakte de 1-0 tegen Letland door de bal met links in de verre hoek te schieten. "Dat omschrijf ik als het handelsmerk van Steven", zegt Makaay tegen De Telegraaf. "Hij aast op die mogelijkheid om naar binnen te trekken. Ligt de bal in dat gebiedje tussen de hoek van de zestienmeter en de halve cirkel voor zijn linker, dan is hij levensgevaarlijk. Dat is echt een wapen voor Oranje."

Na rust kopte De Jong de 2-0 tegen de touwen en daarmee voldeed hij aan de verwachtingen van de voormalig topspits uit Wijchen. "Luuk deed exact waarvoor hij in deze wedstrijd stond: scoren met het hoofd en assists leveren met het hoofd. Als Davy Klaassen had geprofiteerd van zijn teruggelegde kopbal, was de inbreng van Luuk nog groter. Als je De Jongopstelt, heb je jongens om hem heen nodig die er staan als hij wordt aangespeeld. Met Klaassen en Wijnaldum heb je die jongens."

Beide spelers kregen van 'rapporteur' Makaay een 7 en dat was het hoogste punt voor een speler van Oranje. Ook Frenkie de Jong, Owen Wijndal en Matthijs de Ligt kregen dat cijfer.