Veltman komt met anekdote over Nouri en Huntelaar: 'Vreselijk gelachen bij Ajax'

Veltman komt met anekdote over Nouri en Huntelaar: 'Vreselijk gelachen bij Ajax'

29-03-2021 07:53
18

Joël Veltman is één van de vele voetballers die bij hun club met rugnummer 34 spelen, als eerbetoon aan Abdelhak Nouri. De gedachten van de Brighton & Hove Albion-verdediger gaan nog regelmatig terug naar 8 juli 2017.

Nouri verloor tijdens een oefenduel van Ajax in Oostenrijk het bewustzijn. Enkele dagen bleek hij ernstige en blijvende hersenschade over te houden aan het tragische ongeval. "Ik dacht veel aan die laatste training in Oostenrijk, toen Klaas-Jan Huntelaar alleen op de keeper afging. Appie was meegelopen en riep: Naast je, naast je", memoreert Veltman in de Volkskrant. "Klaas speelde, maar Appie hoorde bij de andere partij. We hebben zo vreselijk gelachen. Dat was Appie. Geniaal als voetballer, maar vooral een allemansvriend. Sociaal en lief."

Wedden

Meer odds

Na zijn overstap naar Brighton koos Veltman voor rugnummer 34. "Mijn nummer bij Ajax, 3, was vrij. Ik twijfelde tussen 3 en 34, en dacht: nieuw hoofdstuk, speciaal gevoel. Wie wilde weten waarom ik zo'n hoog nummer koos, heb ik het uitgelegd. Elke keer als ik mijn shirt aantrek, denk ik aan hem, dankbaar om te mogen voetballen. Ik zat op de bank toen het gebeurde in Oostenrijk. De helikopter die hem naar het ziekenhuis vervoerde, landde twintig meter bij ons vandaan."

'Iedereen houdt van Appie'
De familie Nouri voelt zich vereerd door alle spelers die Nouri wekelijks steunen op de veld. "Al die namen, al die vrienden. Iedereen houdt van Appie", reageert vader Mohammed. "Het eerbetoon geeft ons kracht om zijn leven te vieren, hoe emotioneel het ook is. Soms kom ik op straat iemand tegen die zegt: Meneer Nouri, kijk, ik heb een tatoeage van Appie op mijn rug. Of ze dragen een shirt met zijn naam. Wat hem is overkomen, is een zware beproeving voor ons, maar Allah en alle steunbetuigingen geven kracht."