Feyenoord laat zich horen: 'Hopelijk melden ze zich snel en kunnen we in gesprek'

Feyenoord laat zich horen: 'Hopelijk melden ze zich snel en kunnen we in gesprek'

29-03-2021 08:22
97

Feyenoord heeft een reactie gegeven op de publicatie van het Algemeen Dagblad. Volgens het dagblad heeft de noodlijdende topclub een investering van 50 miljoen euro door de Rotterdamse miljardair Aat van Herk links laten liggen. Toch staat de deur nog op een kier.

Van Herk wil een enorme investering doen, mits Feyenoord in De Kuip zou blijven spelen. Het voorstel werd neergelegd bij president-commissaris Toon van Bodegom, maar een vervolgafspraak bleef uit. Gevraagd naar een reactie laat Van Bodegom aan het AD weten niet in te gaan op 'gesprekken die hij wel of niet heeft gevoerd met mogelijke investeerders'.

Feyenoord meldt wél wat: het investeringsplan van Van Herk, gesteund door Consortium DMK (De Moderne Kuip), zou 'weinig concreet' zijn geweest en vol 'aannames' staan 'zonder cijfermatige onderbouwing'. "Algemeen directeur Mark Koevermans heeft in elk geval nooit een presentatie gezien of ontvangen met een concept, laat staan een concreet plan aangaande een kapitaalinjectie van 50 miljoen in de club inclusief naam en toenaam."

Feyenoord zegt hoe dan ook open te staan voor een Rotterdamse investering. "Als deze persoon of groep mensen er is, hopen we dat deze zich snel persoonlijk melden en gaan we in gesprek. In dat kader is door Feyenoord de afgelopen maanden meermalen en door meerdere personen geprobeerd om met de heer Van Herk in gesprek te komen. Tot op heden helaas zonder succes."