Man City kijkt mee bij Willem II: 'Hij heeft alles om absolute top te worden'

Man City kijkt mee bij Willem II: 'Hij heeft alles om absolute top te worden'

29-03-2021 08:58 Laatste update: 09:09
26

Willem II heeft met Arijanet Muric een potentiële topkeeper in huis. Dat stelt Harald Wapenaar, die dagelijks op het veld staat met de Manchester City-huurling.

Willem II haalde Muric in januari naar Tilburg, tot blijdschap van Wapenaar. De keeperstrainer is zwaar de indruk van de 22-jarige doelman, wiens ontwikkeling op de voet wordt gevolgd door City. "De keeperstrainer van Manchester City stuurde me een berichtje", vertelt hij aan het Brabants Dagblad. "Hij wilde meekijken. Dus ik laat de trainingen filmen en stuur de beelden op, daar krijg ik dan weer feedback op."

Manchester City ziet in Muric een toekomstige eerste keeper. "Hij heeft alles om een absolute topkeeper te worden, honderd procent", stelt Wapenaar onomwonden. "Alle mentale, fysieke en technische voorwaarden zijn aanwezig. Hij is zo sterk als een beer. Ik zit ook best vaak in de gym, maar ik moet écht niet proberen om weg te drukken wat híj wegdrukt. Dat is namelijk niet normaal."

Met de houding van Muric is bovendien niets mis. "Wat me meteen opviel, was dat hij een heel goed zelfbeeld heeft. Je hebt ook keepers die zogenaamd nooit iets fout doen, dan ligt het altijd aan een ander. Dat geldt voor hem niet. Hij is heel goed, maar ook nog eens heel zelfkritisch: hoe lekker is dat? Hij zal nu een beetje geluk nodig hebben. Gaat Man City hem de kans geven? En zo ja, pakt hij die? Maar dat die gozer een absolute topkeeper kan worden - en dan heb ik het over grote clubs in de Premier League - staat voor mij vast."