Ibrahimovic heeft speciale opdracht bij Zweden: 'Daarom ben ik hier'

Ibrahimovic heeft speciale opdracht bij Zweden: 'Daarom ben ik hier'

29-03-2021 12:19 Laatste update: 14:34
5

Zlatan Ibrahimovic voelt sinds zijn terugkeer minder drang om doelpunten te maken voor de nationale ploeg van Zweden. De 39-jarige spits komt weer uit voor het Zweedse elftal, nadat hij vijf jaar geleden had besloten om te stoppen als international. Ibrahimovic wacht alleen nog op zijn eerste goal.

In zijn eerste twee duels sinds zijn rentree, was Ibrahimovic meteen goed voor twee assists. Doelpunten maakte de spits van AC Milan alleen nog niet. "Ik hoef zelf niet per se meer te scoren, het gaat me puur om het collectief", laat Zlatan optekenen door verschillende Zweedse media, na de overwinning op Kosovo (0-3). "Ik heb de jongens gezegd dat ik mijn doelen al bereikt heb. Ik ga deze jongens helpen om beter te worden. Ik heb in mijn leven al veel gescoord."

"Als ik Alexander Isak kan helpen te scoren, zal ik dat doen. Als ik Emil Forsberg kan helpen beter te worden, zal ik dat ook doen", vervolgt Ibrahimovic. "Ik wil het team en de bondscoach helpen en ze laten zien op welk niveau we zouden moeten zitten. Daarom ben ik hier en dat is mijn taak."

Woensdag kan Ibrahimovic zijn derde duel voor zijn land spelen, sinds zijn terugkeer als international. Zweden neemt het dan in de WK-kwalificatie op tegen Estland. De ploeg van bondscoach Janne Andersson staat momenteel op de eerste plek in de poule, die recht geeft op een direct WK-ticket.