Van der Vaart: 'Ik erger me er echt dood aan, hij is de beste speler van Oranje!'

Van der Vaart: 'Ik erger me er echt dood aan, hij is de beste speler van Oranje!'

29-03-2021 12:10
137

Rafael van der Vaart snapt niet waar Memphis Depay alle kritiek op zijn spel aan verdiend heeft. Ook na de interlands tegen Turkije en Letland kreeg de vedette van Oranje en Olympique Lyon de wind van voren, tot onbegrip van de oud-international.

"Wat is dat nou met Memphis?", vraagt Van der Vaart zich af bij Studio Voetbal. "Ik erger me echt dood aan appjes van vrienden, die zeggen: wisselen die gozer. Hij is onze beste speler! Natuurlijk hebben we hem tegen Turkije niet gezien, maar hij creëert zo ongelooflijk veel."

Theo Janssen heeft dezelfde ervaring. "Heel veel mensen sturen mij ook berichten. Die Memphis was weer slecht, hè", geeft hij als voorbeeld. "Maar zonder hebben creëren we geen kansen. Hij is degene die alles doet, want de andere aanvallers zijn uit vorm."

Van der Vaart vindt dat Memphis meer krediet verdient. "Mensen ergeren zich dat hij elke vrije trap en corner opeist. Maar als ik naar Oranje kijk, zie ik iemand die heel actief is, zijn stinkende best doet en ongelooflijk veel creëert. Weergaloos. Als je helemaal geen verstand van voetbal hebt, zie je nog steeds dat hij ongelooflijk goed is."