Engelse en Franse media: Liverpool betaalt 41,5 miljoen euro aan RB Leipzig

Engelse en Franse media: Liverpool betaalt 41,5 miljoen euro aan RB Leipzig

29-03-2021 12:26
26

Liverpool gaat zich zo goed als zeker versterken met Ibrahima Konaté. Dat meldt het gezaghebbende Engelse medium The Athletic. De Franse verdediger (21) komt over van RB Leipzig.

Liverpool is de komst van Konaté aan het 'afronden', klinkt het. De talentvolle verdediger staat al geruime tijd in de belangstelling van Manchester United, Chelsea en Arsenal, maar de uittredend kampioen van Engeland lijkt aan het langste eind te trekken.

Volgens The Athletic heeft Liverpool 'significante stappen' gezet richting de transfer, waarmee 41,5 miljoen euro gemoeid is. Ook de Franse sportkrant L'Équipe maakt melding van de aanstaande deal. Chelsea zou echter nog niet verslagen zijn.

Konaté maakte in 2017 de overstap van Sochaux naar RB Leipzig. Sinds de start van het vorige seizoen kwam de blessuregevoelige Fransman niet verder dan zeventien Bundesliga-optredens. Spier- en enkelproblemen zaten hem in de weg. In de wedstrijden die Konaté wel speelde, maakte hij indruk op Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Ploeggenoot Dayot Upamecano verlaat RB Leipzig na dit seizoen sowieso: Bayern München heeft 42,5 miljoen euro voor hem betaald. Als Virgil van Dijk weer fit is, kan hij naast Konaté en de eveneens geblesseerde Joe Gomez komen te spelen.