De Boer reageert bloedserieus op vraag Driessen: 'Iedereen doet er lacherig over'

De Boer reageert bloedserieus op vraag Driessen: 'Iedereen doet er lacherig over'

29-03-2021 13:22
106

Frank de Boer constateert dat er lacherig wordt gedaan over 'muurliggers'. Onterecht, vindt de bondscoach van het Nederlands elftal. Hij zal ook tegen Gibraltar niet nalaten om de risico's van een lage vrije trap in te dammen.

Dit seizoen deed het fenomeen ook in de Eredivisie en bij Oranje zijn intrede: de muurligger. "Wie wordt tegen Gibraltar je muurligger?", vroeg Valentijn Driessen van De Telegraaf maandagmiddag op de persconferentie in Zeist. De Boer antwoordde bloedserieus. "Iedereen doet er lacherig over, maar het is gewoon bewezen dat het helpt."

"Ik snap niet dat iedereen er zo lacherig over doet", vervolgde de bondscoach, die niet uitsluit dat ook Oranje muurliggers inzet. Keeperstrainer Patrick Lodewijks is verantwoordelijk voor alle standaardsituaties. "Het hoort gewoon bij je job. Als het gevraagd wordt, moet je het gewoon doen. Elk detail is belangrijk als je goals wilt voorkomen."

"Het bevalt goed, hoor"
De Boer heeft nu acht interlands op de teller als bondscoach van Oranje. Na slechts drie zeges klinkt er de nodige kritiek. "Het bevalt goed, hoor. Ik kan me er goed voor afsluiten", reageert hij. "Wij weten wat we aan het doen zijn en ik weet wat ik aan het doen ben. Als ik met de staf en vooral deze spelersgroep fijn bij elkaar zit, ben ik een heel blije bondscoach."