Frenkie de Jong geeft zichzelf dikke onvoldoende: 'Niet echt iets toegevoegd'

Frenkie de Jong geeft zichzelf dikke onvoldoende: 'Niet echt iets toegevoegd'

29-03-2021 13:50
50

Frenkie de Jong is totaal niet tevreden over zijn prestatie in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (4-2). Op de persconferentie in Zeist geeft hij zichzelf een dikke onvoldoende.

"Ik heb heel matig gespeeld", aldus De Jong. De zelfkritische middenvelder van Oranje en FC Barcelona maakt vervolgens een opsomming: "Niet dwingend genoeg, niet dominant genoeg, te slordig... Ik heb niet echt iets toegevoegd, geen overtallen gecreëerd en ook verdedigend was het niet top. Ja, het was heel matig." Tegen Letland (2-0) vond De Jong het wat beter gaan. "Niet bijzonder, maar ook niet slecht. Prima, denk ik."

Wedden

Meer odds

In de eerste maanden van 2021 voegde De Jong een extra dimensie toe aan zijn spel: goals. De teller staat op vier, terwijl hij eerder zelden in de buurt van het doel kwam. "Ik stond bij Barça een tijdje wat aanvallender, als één van de twee vooruitgeschoven middenvelders", verklaart De Jong. "Daardoor kwam ik veel vaker in de zestien. En als je wilt scoren, moet je daar komen. Het is vooral een mindset." Ook Ronald Koeman had er een aandeel in. "De trainer gaf aan dat ik op die positie meer in de zestien moest komen, ja. Zeker toen Lionel Messi in de spits speelde. Hij zakt vaak uit en ik kan dan in die ruimte duiken."