Van der Vaart kritisch: 'Met Kees Jansma als perschef was zoiets nooit gebeurd'

Van der Vaart kritisch: 'Met Kees Jansma als perschef was zoiets nooit gebeurd'

Gepubliceerd: maandag 29 maart 2021 om 13:52ma 29-03-2021 om 13:52

Laatste update: maandag 29 maart 2021 om 14:04ma 29-03-2021 om 14:04

Rafael van der Vaart is kritisch over de gang van zaken rondom het statement van Oranje. De spelers van het Nederlands elftal kwamen voorafgaand aan het WK-kwalificatieduel tegen Letland met een boodschap over de mensenrechten in Qatar. Ook Theo Janssen heeft zijn bedenkingen bij het statement.

'Football supports change' was op de speciale shirts te lezen, waarin Oranje het veld betrad. De aanleiding van het statement is de mensenrechtenschennis in Qatar. Rond bouwprojecten voor het aankomende WK, zijn daar zeker 6.500 arbeidsmigranten omgekomen.

Bij Studio Voetbal plaatst Van der Vaart zijn vraagtekens bij het verloop van het statement. "Was het niet heel rommelig? Ook met Wijnaldum en Frank (De Boer, red.) op de persconferentie..." Van der Vaart denkt dat de KNVB het intern niet goed heeft aangepakt. "Met Kees Jansma als perschef was zoiets nooit gebeurd", stelt hij. "Die had dat veel slimmer opgelost. Als speler word je daar ook maar neergezet, ga maar je verhaal doen. Die weten ook niet hoe of wat, want je bent eigenlijk alleen maar met voetbal bezig."

Ook Theo Janssen is niet onder de indruk van het statement. "Als je kijkt naar Noorwegen... Dát is een statement", doelt Janssen op de shirts die de Noren droegen met de tekst 'Mensenrechten, op en naast het veld'. "Dit hangt er een beetje tussenin. Voor zo veel onderwerpen kan dit gelden. Wat doe je nou hiermee?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws