Makkelie maakt excuses in Portugese krant: 'Niet blij dat we in het nieuws komen'

29-03-2021 14:18 Laatste update: 14:28
33

Danny Makkelie is in Portugese media door het stof gegaan. De scheidsrechter, die zaterdagavond een doelpunt van Cristiano Ronaldo in blessuretijd afkeurde, erkent dat hij fout zat.

Ronaldo omspeelde in blessuretijd de Servische keeper en dacht de verlossende 2-3 binnen te hebben geschoven in het Rajko Mitic Stadion in Belgrado, maar grensrechter Mario Diks signaleerde geen doelpunt. Daarop besloot Makkelie om het spel door te laten gaan en gaf hij de Portugese superster later geel voor protesteren.

Toch bleek uit de beelden dat de bal waarschijnlijk in zijn geheel over de doellijn was en dat de Portugezen daarmee van een overwinning zijn gehouden. "Ik volg het beleid van de FIFA en kan nu alleen maar zeggen dat ik mijn excuses heb aangeboden aan Fernando Santos, de bondscoach van Portugal, en aan de rest van het team", zegt Makkelie tegen A Bola.

De leidsman uit Dordrecht, die door de KNVB is aangesteld om dit weekend de topper in de Keuken Kampioen Divisie tussen FC Volendam en Cambuur in goede banen te leiden, baalt dat hij in het middelpunt van de aandacht staat. "Als arbitrageteam werken we altijd hard om goede beslissingen te nemen. Als we zo in het nieuws komen, worden we daar helemaal niet blij van."