Feyenoord komt met contractnieuws en zegt vijf spelerscontracten formeel op

Feyenoord komt met contractnieuws en zegt vijf spelerscontracten formeel op

29-03-2021 15:11 Laatste update: 15:21
Eredivisie 231 Reacties

Feyenoord heeft besloten om vijf aflopende spelerscontracten formeel op te zeggen. De verbintenissen van Eric Botteghin, Ramón ten Hove, Sven van Beek, George Johnston en Bart Nieuwkoop worden voorlopig niet verlengd.

De Rotterdammers maken op hun website bekend dat dat niet hoeft te betekenen dat het vijftal ook definitief vertrekt uit De Kuip. Voor 1 april moet de club laten weten of aflopende contracten verlengd worden of formeel opgezegd worden. Eventueel kunnen die verbintenissen later alsnog worden verlengd.

De contracten van Botteghin, Ten Hove en Van Beek lopen komende zomer af en bevatten geen optie tot verlenging. Volgens de CAO-regelgeving moet een club voor 1 april laten weten of het die contracten gaat verlengen en Feyenoord heeft nu dus te kennen gegeven dat in het geval van dit drietal niet te zullen doen. Ook George Johnston en Bart Nieuwkoop, die contracten hadden met een optie vanuit de club, krijgen vooralsnog geen nieuwe verbintenis.

Toch laat de club weten dat dit niet 'een einde van de samenwerking' betekent. Op een later moment zullen de Rotterdammers met één of meerdere spelers in gesprek gaan over een nieuw contract voor het komende seizoen. Dat valt te lezen in het statement op de website van de Stadionclub.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s