Metamorfose bij PEC: 'We nemen afscheid van spelers en gaan voor frisse start'

Metamorfose bij PEC: 'We nemen afscheid van spelers en gaan voor frisse start'

29-03-2021 15:49
64

PEC Zwolle gaat na dit seizoen niet verder met negen spelers. Mike van Duinen, Xavier Mous, Reza Ghoochannejhad, Thomas Lam, Virgil Misidjan, Jesper Drost, Clint Leemans, Marc-Olivier Doue en Nigel Bertrams zien hun verbintenis voorlopig niet verlengd worden.

Op de site van de Blauwvingers valt te lezen dat de club volgens cao-verplichtingen de contracten van deze negen spelers formeel opzegt, maar dat PEC later alsnog kan besluiten om één of meerdere spelers een nieuwe verbintenis aan te bieden. Op dit moment spreekt de club echter alleen met aanvoerder Bram van Polen, die voor een zestiende seizoen in Zwolle kan gaan.

Naast de negen spelers die voorlopig geen contractverlenging krijgen, zijn er ook een aantal huurlingen die normaal gesproken niet in de Overijsselse hoofdstad zullen blijven. Dat gaat om Thomas Buitink (gehuurd van Vitesse), Immanuel Pherai (gehuurd van Borussia Dortmund), Benson Manuel (gehuurd van Royal Antwerp) en Slobodan Tedic (gehuurd van Manchester City).

Technisch manager Mike Willems zegt dat zijn club een aantal spelers graag had willen houden. "Van de vertrekkende spelers waren we met Virgil Misidjan en Benson Manuel graag verder gegaan, alleen is dat op dit moment financieel onhaalbaar gebleken. Met Slobodan Tedic en Manchester City zijn we in gesprek en verwacht ik wel tot een nieuwe overeenkomst te komen."

PEC snijdt in de salarissen en dus zullen er komende zomer veel wisselingen in de spelersgroep plaats gaan vinden. "Onze selectie ondergaat een metamorfose", legt Willems uit. "Deze keuze wordt bewust gemaakt omdat we samen met de nieuwe trainer voor een frisse start gaan. Om de transformatie kracht bij te zetten dienen we nu eerst van deze spelers afscheid te nemen, waarmee we in ons salarishuis ruimte creëren."