De Boer neemt collega in bescherming: 'Nu valt iedereen er plotseling overheen'

De Boer neemt collega in bescherming: 'Nu valt iedereen er plotseling overheen'

29-03-2021 16:09
53

Frank de Boer is het niet eens met de kritiek op Erwin van de Looi en zijn formatie van Jong Oranje. De eerste twee groepswedstrijden op het EK onder 21 werden gelijkgespeeld door de talentvolle formatie, maar dat lag volgens de bondscoach van het grote Oranje niet aan zijn collega.

Er is de laatste dagen veel te doen om de keuzes van Van de Looi, die voor een 4-2-2-2-systeem kiest tijdens het eindtoernooi in Hongarije. "Hij kijkt gewoon naar de spelers die hij heeft en hij vindt – en daar is hij vrij in – dat hij met deze spelers het beste resultaat kan halen", zegt De Boer op de persconferentie van maandagmiddag over de prestaties van zijn collega-bondscoach.

De kritiek op het functioneren van Van de Looi deelt de keuzeheer van het 'grote' Nederlands elftal dus niet. "Hij heeft al een paar keer zo gespeeld en toen heb ik er niemand over gehoord. Nu de resultaten wat minder zijn, valt iedereen er overheen. Ik vind het een beetje kort door de bocht. Het is helemaal niet slecht om als speler af en toe in een ander systeem te spelen. Daar word je als speler niet slechter van."

Jong Oranje moet dinsdag de laatste groepswedstrijd tegen Jong Hongarije winnen om nog kans te maken op het bereiken van de knock-outfase van het EK onder 21. Toch zou ook een ruime zege niet genoeg kunnen zijn, want als Roemenië en Duitsland met 2-2 gelijkspelen zit het er hoe dan ook op voor de Nederlanders. Het grote Nederlands elftal speelt dinsdag uit bij Gibraltar.