VI: KNVB en Jong Oranje-bondscoach Van de Looi spreken over nieuw contract

VI: KNVB en Jong Oranje-bondscoach Van de Looi spreken over nieuw contract

29-03-2021 16:44 Laatste update: 16:49
155

De KNVB en Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje, zijn in gesprek over een nieuwe verbintenis. Dat meldt Voetbal International. De bond en de trainer willen graag met elkaar door en een akkoord wordt spoedig verwacht.

Ingewijden laten weten aan VI dat er een verbintenis 'tot aan het EK van 2023' getekend zal worden en men verwacht dat een akkoord spoedig bekend zal worden gemaakt. De KNVB zou al enige tijd met Van de Looi in gesprek zijn, omdat de bond tevreden is met zijn werk en graag met hem door wil.

Voor het EK onder 21, waar Jong Oranje momenteel op actief is, waren de gesprekken al gaande en het is dan ook de bedoeling dat Van de Looi ook op het volgende Europese kampioenschap weer aan het roer staat bij het Nederlandse talentenelftal. Dat toernooi wordt over twee jaar gehouden in Roemenië en Georgië en zal ook cruciaal zijn voor kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024.

De voormalig oefenmeester van FC Groningen en Willem II is al sinds medio 2018 bondscoach van Jong Oranje. Onder zijn leiding wist de ploeg zich voor het eerst sinds 2013 weer eens te plaatsen voor een eindtoernooi, maar in de groepsfase gaat het vooralsnog niet vanzelf. Na twee gelijke spelen is een ruime overwinning op Jong Hongarije en een gunstige uitslag op een ander veld nodig om de knock-outfase te halen.

Daarnaast krijgt Van de Looi veel kritiek te verduren op zijn spelwijze. Analisten zijn het niet eens met het 4-2-2-2-systeem dat hij gebruikt en ook zijn opstellingen worden niet altijd begrepen. Toch wil de KNVB graag met hem door en krijgt hij de opdracht om ook het volgende eindtoernooi te behalen.