Maduro ziet probleem voor De Boer bij Nederlands elftal: 'Wat ga je dan doen?'

Maduro ziet probleem voor De Boer bij Nederlands elftal: 'Wat ga je dan doen?'

29-03-2021 17:15
63

Hedwiges Maduro is nog niet erg onder de indruk van het Oranje van bondscoach Frank de Boer. De voormalig Oranje-international stelt dat men bij het Nederlands elftal erg afhankelijk is van de individuele kwaliteit van sommige spelers.

Oranje won zaterdag met 2-0 van Letland, nadat de eerste wedstrijd in de WK-kwalificatie verloren ging tegen Turkije (4-2). "Ik probeer het grote plaatje te bekijken", vertelt Maduro over de winst tegen Letland, in de studio bij VI Live. "Oranje heeft veel kansen gekregen, daar ben ik het wel mee eens. Maar ze kregen ook een paar grote kansen tegen, hè? Verdedigend staat het niet echt goed, als Oranje in de aanval is. Dat is een kritisch punt."

"Ik vond het heel rommelig", gaat Maduro verder. "Oranje was individueel veel beter, maar ik zag niet echt patronen. Letland gaf de bal af en toe gewoon aan Nederland. Dat was niet de verdienste van het feit dat het goed stond, maar omdat zij niet zo goed waren." Volgens Maduro is Oranje erg afhankelijk van de individuele kwaliteit van onder meer Memphis Depay. "Stel dat Memphis er niet is, wat ga je dan doen?"