Van de Looi duidelijk: 'Dan hebben mensen er ook weer iets op aan te merken'

Van de Looi duidelijk: 'Dan hebben mensen er ook weer iets op aan te merken'

Gepubliceerd: maandag 29 maart 2021 om 18:05ma 29-03-2021 om 18:05

Laatste update: maandag 29 maart 2021 om 19:00ma 29-03-2021 om 19:00

Erwin van de Looi snapt de kritiek die hij te verwerken krijgt. De 49-jarige bondscoach van Jong Oranje kreeg veel kritiek vanwege het niet opstellen van Brian Brobbey en Myron Boadu tegen Jong Duitsland. Brobbey lijkt tegen Jong Hongarije wél te starten in de basis.

"Iedereen heeft zijn voorkeuren en vindt er wat van", reageert Van de Looi op de persconferentie op kritische geluiden aan zijn adres. "Ik begrijp de kritiek wel. Wij hadden ook gehoopt meer punten te hebben na twee duels en meer te hebben kunnen laten zien. Het feit dat er kritiek is, betekent ook dat we het verwachtingspatroon de laatste jaren hoog hebben gelegd rond Jong Oranje."

Van de Looi verdedigt zijn keuze om Dani de Wit tegen Jong Duitsland als spits op te stellen, in plaats van Brobbey of Boadu. "Dani is anderhalf jaar basisspeler geweest bij AZ, maar raakte geblesseerd. Bij ons heeft hij tien goals gemaakt, dus heeft hij zich als doelpuntenmaker wel bewezen", stelt Van de Looi. "Als ik er een ander in zet voor Dani, zullen er ook weer mensen zijn die daar wat op aan te merken hebben. We hebben vele opties."

De Telegraaf weet te melden dat Brobbey naar alle waarschijnlijkheid in de basis mag starten tegen de leeftijdsgenoten van Hongarije. De ochtendkrant stelt dat het nog onduidelijk is of Boadu of De Wit de andere spits wordt. Daarnaast lijkt Jurgen Ekkelenkamp de plek van de geschorste Teun Koopmeiners over te nemen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws