Forse kritiek op De Boer: 'Dat is er niet, zie je niet en komt er ook niet'

Forse kritiek op De Boer: 'Dat is er niet, zie je niet en komt er ook niet'

Gepubliceerd: maandag 29 maart 2021 om 18:25ma 29-03-2021 om 18:25

Laatste update: maandag 29 maart 2021 om 18:30ma 29-03-2021 om 18:30

Valentijn Driessen stelt dat Frank de Boer niet het maximale uit de spelersgroep van het Nederlands elftal haalt. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf hadden de spelers van Oranje een bepaalde 'angst' voor Koeman en wist hij wel alles uit ze te halen.

"Ik denk dat daarin ook een heel belangrijke rol bij Frank de Boer zelf ligt", stelt Driessen bij VoetbalPraat over het niet geweldige spel van Oranje de laatste wedstrijden. "Ronald Koeman heeft hiervoor namelijk laten zien dat hij veel meer uit deze spelersgroep kan halen dan wat De Boer er nu uithaalt."

Volgens Driessen waren de reacties van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum na hun wissel daar een voorbeeld van. De twee staken hun emoties toen niet onder stoelen of banken. "Dat was met Ronald Koeman nooit gebeurd", stelt Driessen. "Voor Koeman hadden deze jongens een bepaalde angst. Tegelijkertijd wist hij ze dusdanig te prikkelen dat het uiterste uit die jongens kwam. Dat is er nu niet, dat zie je niet en dat gaat er niet meer komen ook."

Kenneth Perez gaat verderop in de uitzending in op de defensie van Oranje. De analist van ESPN vindt dat De Boer op dat gebied namelijk ook verkeerde keuzes maakt. "Ik denk dat je moet beginnen met het opstellen van twee echte verdedigers", vindt Perez. "Je moet tegen mindere tegenstanders ook van achteruit voetballen en Blind is in de Nederlandse competitie top. Je moet alleen ook vastigheid hebben. Je moet jezelf niet gaan overschatten, tegen de Turken vooral niet. Ik denk dat Blind meer inbreng heeft als linksback."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws