Heerenveen helpt Schöne terug bij Deense elftal: 'Daarover contact met bondscoach'

Heerenveen helpt Schöne terug bij Deense elftal: 'Daarover contact met bondscoach'

29-03-2021 18:52 Laatste update: 19:03
3

Lasse Schöne is weer terug bij de nationale ploeg van Denemarken. De 34-jarige middenvelder mocht zondag tegen Moldavië (8-0) na lange tijd weer vanaf de aftrap beginnen. Zaakwaarnemer Revien Kanhai voorziet een mooie zomer voor Schöne.

Tegen Moldavië mocht Schöne na bijna anderhalf jaar weer in actie komen voor de Deense ploeg. Doordat de 51-voudig international op een zijspoor belandde bij Genoa, raakte hij uit beeld bij het nationale elftal. Sinds zijn komst naar sc Heerenveen, speelt Schöne weer op reguliere basis wedstrijden. Daar kwam zijn rentree bij Denemarken uiteindelijk ook uit voort.

"Het is zeker heel mooi dat Lasse weer terug is bij de nationale ploeg", vertelt Kanhai in gesprek met Voetbal International. "Het sportieve plaatje was in januari het uitgangspunt en mede daardoor keken we heel kritisch en vanuit diverse invalshoeken naar alle aanbiedingen. Bij sc Heerenveen was niet alleen het gevoel goed, maar ook het perspectief richting het EK. Lasse heeft daar ook met de bondscoach (Kasper Hjulmand, red.) contact over gehad. Nu moet hij deze lijn doortrekken bij de Deense nationale ploeg, dan kan het voor hem een mooie zomer worden op het EK."

Komende woensdag staat het volgende duel op het programma voor Schöne en consorten. De Denen gaan dan op bezoek bij Oostenrijk voor hun derde WK-kwalificatieduel. Denemarken staat momenteel op een eerste plek in hun poule. Die positie geeft recht op een direct WK-ticket.