Maduro zeker van Jong Oranje-opstelling: 'Die gaat-ie écht niet wisselen'

Maduro zeker van Jong Oranje-opstelling: 'Die gaat-ie écht niet wisselen'

Gepubliceerd: maandag 29 maart 2021 om 19:10ma 29-03-2021 om 19:10

Laatste update: maandag 29 maart 2021 om 19:18ma 29-03-2021 om 19:18

Hedwiges Maduro weet het zeker: Erwin van de Looi posteert tegen Jong Hongarije Dani de Wit wederom in de spits. Van de Looi kreeg de nodige kritiek te verwerken, nadat hij De Wit als spits liet spelen tegen Jong Duitsland.

"Je kunt het al een beetje uittekenen", begint Maduro bij VI Live. "Als Brobbey gaat spelen, dan speelt De Wit daarnaast. Daar houdt Van de Looi aan vast. Geloof mij nou maar: die gaat-ie écht niet wisselen. Daarachter spelen dan Kluivert en Gakpo, op het middenveld spelen - denk ik - Ludovit Reis en Abdou Harroui. Achterin speelt Deyovaisio Zeefuik weer als rechtsback, en dan heb je nog Perr Schuurs, Sven Botman en Mitchel Bakker."

Tegen Jong Duitsland stelde Van de Looi zowel Myron Boadu als Brian Brobbey niet op, waardoor Jong Oranje zonder echte spits speelde. "Ik had één van de twee wel verwacht", reageert Maduro. "In de kwalificatie stond De Wit namelijk naast een échte spits, zoals Boadu. Dat is een heel groot verschil met Justin Kluivert, waarmee hij tegen Duitsland speelde. Dat is een ander type. Dus die keuze begreep ik niet."

Jong Oranje neemt het dinsdag in het laatste groepsduel van het EK onder 21 op tegen Jong Hongarije. De formatie van Van de Looi heeft plaatsing voor de kwartfinales niet in eigen hand: het moet winnen en hopen dat de leeftijdsgenoten Duitsland en Roemenië niet met minstens 2-2 gelijkspelen. Als dat laatste toch gebeurt, dan is Nederland uitgeschakeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws