Spektakel in De Vliert: comeback Den Bosch, last minute gelijkmaker Go Ahead

29-03-2021 22:52 Laatste update: 22:55
17

Lang leek er geen resultaat in te zitten voor FC Den Bosch tegen Go Ahead Eagles, maar de Keuken Kampioen Divisie-hekkensluiter wist een 0-2 achterstand ongedaan te maken. Jizz Hornkamp maakte vlak voor tijd de 3-2 voor Den Bosch, dat in de blessuretijd vervolgens alsnog het deksel op de neus kreeg.

FC Den Bosch - Go Ahead Eagles 3-3
Lang leek er niets aan de hand voor Go Ahead Eagles op bezoek bij Den Bosch. Na een halfuur spelen stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord in De Vliert, na doelpunten van Bas Kuipers en Ioannis Foivos Botos. Vooral de treffer van Kuipers mocht er zijn: hij pegelde van afstand raak.

Na rust ging het echter alsnog mis voor Go Ahead. Den Bosch kwam terug in de wedstrijd via Jizz Hornkamp, die niet faalde vanaf de penaltystip. Go Ahead was vervolgens een aantal keer dichtbij de 1-3, maar het doelpunt wilde niet vallen. Op zeer ongelukkige wijze voor Go Ahead kwam Den Bosch vervolgens op gelijke hoogte: Jeroen Veldmate werkte een bal met zijn knie in eigen doel.

Hier leek het bij te blijven in Den Bosch, maar een minuut voor het einde van de reguliere speeltijd leek het mis te gaan voor Go Ahead. De bal ging voor de tweede keer op de stip na een overtreding van Veldmate op Ringo Meerveld. Hornkamp faalde ook deze keer niet: 3-2. Hier bleef het echter niet bij: Den Bosch kreeg alsnog het deksel op de neus. Jorn van Hedel zorgde diep in de blessuretijd met een eigen doelpunt voor de 3-3.

Een flinke dreun voor Den Bosch, dat directe concurrent FC Dordrecht eerder op de avond met 1-0 zag winnen van Telstar. Hierdoor is de achterstand inmiddels vier punten.

FC Dordrecht - Telstar 1-0
Dordrecht en Telstar maakten er geen spektakel van op De Krommedijk, al waren de bezoekers wel een aantal keren dicht bij een goal. Maar nadat Cas Peters een domme rode kaart pakte, verdween het overwicht als sneeuw voor de zon.

In de tweede helft trok Dordrecht de wedstrijd naar zich toe. Via een kopbal van aanvoerder Jansen wist de ploeg van Jan Zoutman Telstar op de knieën te dwingen. De voorsprong van Dordrecht op FC Den Bosch, dat laatste staat in de Keuken Kampioen Divisie, is inmiddels vijf punten.

Dordrecht neemt het aanstaande vrijdag op bij De Graafschap. Telstar ontvangt Jong FC Utrecht.