Braafheid: 'Dan gaat Utrecht echt van hem genieten, die man heeft kwaliteiten'

Braafheid: 'Dan gaat Utrecht echt van hem genieten, die man heeft kwaliteiten'

29-03-2021 22:39
15

Edson Braafheid denkt dat er nog steeds een mooie rol is weggelegd voor Eljero Elia bij FC Utrecht. De vleugelaanvaller miste het grootste gedeelte van het seizoen met een blessure, maar is volgens Braafheid nog steeds tot mooie dingen in staat.

Braafheid en Elia kennen elkaar al een lange tijd. Ze speelden samen bij FC Twente en tijdens de WK-finale van 2010 kwamen beide spelers als invaller binnen de lijnen bij het Nederlands elftal. "Ik heb hem bij FC Twente leren kennen", begint Braafheid bij Een Berg Sport van RTV Utrecht. "Hij was toen niet bewust met het spelletje bezig. Nu vind ik hem een hele complete buitenspeler die elke verdediger een lastige wedstrijd kan bezorgen. En hij voert ook zijn verdedigende taken uit."

Elia kan de verwachtingen vooralsnog niet waarmaken in de Domstad. Dat komt mede door zijn blessures. "Hij heeft de aandacht nodig. Als je daar de energie en tijd insteekt, gaat zich dat uitbetalen, zonder twijfel", vervolgt Braafheid over zijn voormalig ploeggenoot. "Utrecht heeft altijd een smaakmaker in het elftal. Eljero kan die smaakmaker worden, die kwaliteiten heeft hij. Utrecht kan het beste uit Eljero halen, zelfs nu nog. En dan gaan ze echt van hem genieten, want die man heeft kwaliteiten."