Agüero reageert op aanstaand City-vertrek: 'Plek tussen besten van de wereld'

Agüero reageert op aanstaand City-vertrek: 'Plek tussen besten van de wereld'

29-03-2021 23:11
11

Sergio Agüero heeft in een lang statement zijn zegje gedaan over zijn aanstaande vertrek bij Manchester City. De Argentijn laat The Citizens aankomende zomer na een dienstverband van tien jaar achter zich.

Dat nieuws maakte Manchester City maandagavond bekend. Agüero is trots op wat hij in zijn periode bij de club heeft bereikt. 'Tien seizoenen, een ongebruikelijk lange periode voor een profvoetballer in deze tijden', valt er te lezen. 'Tien seizoenen met grote prestaties, waarin ik de topscorer aller tijden van de club werd en onverwoestbare band smeedde met iedereen die van deze club houdt, mensen die ik altijd in mijn hart zal dragen.'

Agüero kwam in 2011 bij de club, op het moment dat City opgebouwd werd door de nieuwe eigenaren. Het belangrijkste moment van Agüero in het shirt van City - zijn late treffer tegen Queens Park Rangers - die de ploeg de Premier League-titel opleverde, zorgt voor tevredenheid. 'Dankzij de bijdrage van veel spelers veroverden we een plek tussen de besten van de wereld', aldus Agüero.

De Argentijnse spits gaat na dit seizoen op zoek naar een nieuwe club. In Spaanse media werd hij al gelinkt aan een transfer naar het FC Barcelona van Ronald Koeman.