'Laporta voert gesprekken met Alaba-agent, maar zet transfer uit zijn hoofd'

'Laporta voert gesprekken met Alaba-agent, maar zet transfer uit zijn hoofd'

Gepubliceerd: maandag 29 maart 2021 om 23:27ma 29-03-2021 om 23:27

De nieuwe FC Barcelona-president Joan Laporta heeft meerdere gesprekken gevoerd met David Alaba, maar de Spaanse grootmacht heeft de komst van de Oostenrijks international inmiddels uit het hoofd gezet. De financiële eisen van de Bayern München-verdediger zijn te gortig.

Dat meldt Diario SPORT. De financiële situatie van Barcelona is allesbehalve geweldig en een van de belangrijkste taken voor Laporta is om ervoor te zorgen dat Barça alles financieel weer op de rit gaat krijgen. Een transfer van Alaba past niet in dat plaatje: ondanks het feit dat hij na dit seizoen transfervrij opgepikt kan worden, zou een deal Barcelona veel geld gaan kosten. Zo zouden Alaba en zijn zaakwaarnemer Pini Zahavi een hoog bedrag willen ontvangen bij de ondertekening van een contract.

Ondanks het feit dat Laporta meerdere gesprekken voerde met Zahavi, heeft de nieuwe Barça-preses een transfer uit zijn hoofd gezet, zo meldt SPORT. Barcelona wil tijdens de zomerse transferperiode sowieso een spits naar Camp Nou halen, de komst van een verdediger staat lager op het prioriteitenlijstje. Alaba wordt ondertussen nog steeds gelinkt aan Real Madrid en Paris Saint-Germain, Real lijkt de beste papieren te hebben.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws