AD en NOS: De Boer kiest niet voor extra Oranje-aanvallers in jacht op goals

AD en NOS: De Boer kiest niet voor extra Oranje-aanvallers in jacht op goals

30-03-2021 07:39 Laatste update: 08:10
63

Het Nederlands elftal begint dinsdagavond ongewijzigd aan het WK-kwalificatieduel met Gibraltar. Volgens het Algemeen Dagblad en de NOS is bondscoach Frank de Boer niet van plan om zijn elftal aan te passen voor het treffen met de voetbaldwerg.

De Boer was na de 2-0 zege op Letland te spreken over het spel, maar niet over de uitslag. "Gezien de kansen die we hebben gehad, hadden we minimaal zeven goals moeten maken", zei hij maandag op de persconferentie. "Tegen Gibraltar geldt hetzelfde. Als je veel kansen creëert, moet je ook veel goals maken. Maar als het stroever loopt, moet je tevreden zijn met minder. Wij moeten zorgen dat we het tempo hoog houden en ze niet op adem laten komen. Dan moeten we minstens vijf keer scoren, het liefst nog meer."

De Boer voelt er dus niet veel voor om extra aanvallers op te stellen tegen de nummer 195 van de FIFA-wereldranglijst. "Als je veel spelers voorin zet, wil dat niet zeggen dat het makkelijker wordt. Ik geloof er niet in dat je dan meer kansen gaat creëren. De ruimtes worden dan nog kleiner. Het gaat ook vaak om het lokken van de tegenstander en dan via snelle combinaties naar de open ruimtes gaan."

Het lijkt er daarom op dat De Boer voor dezelfde elf spelers kiest. Luuk de Jong begint opnieuw in de spits en hij wordt omringd door spelers met scorend vermogen zoals Memphis Depay, Steven Berghuis, Davy Klaassen en Georginio Wijnaldum. Ook Frenkie de Jong vindt bovendien makkelijker het net dit seizoen.

De vermoedelijke opstelling volgens het AD en de NOS:
Krul; Dumfries, De Ligt, Blind, Wijndal; Wijnaldum, Klaassen, Frenkie de Jong; Berghuis, Luuk de Jong, Memphis