'Van Bronckhorst hoort van Engelse onvrede en hoopt op kans in Premier League'

'Van Bronckhorst hoort van Engelse onvrede en hoopt op kans in Premier League'

Gepubliceerd: dinsdag 30 maart 2021 om 08:02di 30-03-2021 om 08:02

Giovanni van Bronckhorst ziet het wel zitten om aan de slag te gaan bij Newcastle United. Dat meldt het lokale The Chronicle. Manager Steve Bruce ligt onder vuur op St. James' Park vanwege de teleurstellende resultaten.

The Magpies wisten al zes duels niet te winnen en zijn afgegleden naar plek zeventien in de Premier League. Nummer achttien Fulham heeft slechts twee punten minder, waardoor het degradatiespook opdoemt. Toch is eigenaar Mike Ashley niet van plan om Bruce op straat te zetten, maar dan zullen de resultaten wel drastisch moeten verbeteren.

Bovendien geniet Bruce nog weinig vertrouwen van de achterban en ook vanuit de spelersgroep klinkt gemor, weet The Chronicle. Hoewel Ashley nog geen lijntjes heeft uitgegooid naar andere kandidaten, lijkt Van Bronckhorst zich aanbevolen te houden. Hij vertrok onlangs om persoonlijke redenen bij het Chinese Guangzhou R&F en heeft zijn handen vrij.

De krant weet dat Van Bronckhorst in 2019 al geïnteresseerd was om bij Newcastle aan de slag te gaan, maar toen viel de keuze op Bruce. De voormalig Feyenoord-trainer zou ook nu forse concurrentie wachten. Ex-Bournemouth-manager Eddie Howe staat er eveneens voor open om Bruce op te volgen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws