Boadu hoopt op basisplaats mét Brobbey: 'Onze klik is iets vanzelfsprekends'

Boadu hoopt op basisplaats mét Brobbey: 'Onze klik is iets vanzelfsprekends'

Gepubliceerd: dinsdag 30 maart 2021 om 08:42di 30-03-2021 om 08:42

Myron Boadu hoopt dat hij dinsdagavond samen met Brian Brobbey in de spits staat bij Jong Oranje tegen Hongarije. De Nederlandse talenten zijn gebaat bij een ruime overwinning om zicht te houden op de kwartfinales van het EK O21.

"Ik kende Brian al, hij woont bij mij in de buurt", legt Boadu uit aan De Telegraaf. "Hij doet het goed bij Ajax, we gunnen elkaar het beste en kunnen ook samenspelen. Hij als aanspeelpunt en ik eromheen, dat kan zeker een optie zijn. Hopelijk krijgen we de kans nog samen te spelen. Jammer dat het nog niet is gebeurd, maar dit is Jong Oranje, een EK. Brian en ik weten van elkaar hoe we spelen, onze klik is iets vanzelfsprekends."

De spits van AZ ging met veel vertrouwen naar het EK, nadat hij zes keer scoorde in de laatste vijf Eredivisie-duels en tegen Feyenoord een hattrick maakte. Tegen Roemenië werd hij echter na een uur al gewisseld en tegen Duitsland bleef hij op de bank. "Tegen de Duitsers lag er iets meer ruimte en had ik met mijn snelheid van waarde kunnen zijn", denkt Boadu. "Maar dat is een keuze van de trainer. Natuurlijk baal ik ervan, maar dat heb je te accepteren. Ik heb vertrouwen in mezelf, de spelers hebben dat in mij en de trainer heeft dat zeker ook."

Boadu beaamt dat hij een 'lekker' gevoel had voor het toernooi. "Ik had het geluk weer wat meer aan mijn zijde. Het vertrouwen werd alleen maar groter." Ook de energie was terug, nadat hij te maken kreeg met het coronavirus. Hij was flink ziek. "Ik merkte het aan mijn ademhaling tijdens wedstrijden. Als je zo speelt als wij bij AZ, dan kost dat veel energie. Dan kon ik de sprint niet meer maken naar de eerste paal. Ik ben zeker niet lui, maar drukzetten was bijvoorbeeld lastig om te doen. Ik raakte benauwd. De laatste weken lukt dit weer."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Van de Looi voor Boadu én Brobbey kiezen?

Ja
95%
Nee
5%
(592 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws