Ronaldo blijft captain na uitbarsting jegens Makkelie: 'Geen enkele discussie'

Ronaldo blijft captain na uitbarsting jegens Makkelie: 'Geen enkele discussie'

30-03-2021 10:50 Laatste update: 13:50
26

Cristiano Ronaldo hoeft na zijn woede-uitbarsting tegenover Danny Makkelie niet te vrezen voor zijn aanvoerdersband. De Portugese bondscoach Fernando Santos heeft laten weten dat de vedette van Juventus gewoon de captain zal blijven.

Ronaldo kreeg in de blessuretijd van de wedstrijd tegen Servië (2-2) van afgelopen zaterdag een gele kaart van Makkelie nadat de Portugees zich beklaagde over een in zijn ogen onterecht afgekeurd doelpunt. Santos heeft begrip voor de frustratie van zijn sterspeler en gaat ook geen maatregelen treffen. "Hij houdt de aanvoerdersband, voor altijd. Cristiano is een nationaal boegbeeld", stelde Santos op de persconferentie in aanloop naar het duel met Luxemburg van dinsdagavond.

Volgens Santos was het een logische reactie van een echte winnaar. "Het ging om een moment van enorme frustratie. We hebben het over een speler met een enorme winnaarsmentaliteit. Niemand zal zeggen dat zijn reactie netjes was, maar er is geen enkele discussie of Cristiano aanvoerder moet blijven." Santos betreurt het voorval, maar wil er niet al te zwaar aan tillen. "Als hij nou mij, zijn teamgenoten of de bond had beledigd met zijn houding, dan hadden we een andere situatie gehad. Maar dat is niet het geval."